Winterbloeiers voor je tuin

winterbloeiers

De meeste tuinen zijn eind november echt op z’n retour. Maar hoe hou je jouw tuin in de winter nog een beetje aantrekkelijk? Met deze mooie winterbloeiers voor je tuin.

Winterbloeiers voor je tuin: sneeuwbal

mooie winterbloeiende planten voor jouw tuin

Viburnum tinus is een compact groeiend, groenblijvend struikje. Net als de meeste winterbloeiers is ‘ie het hele jaar tamelijk onopvallend. Totdat de winter invalt. Voorzichtig zie je rozerode knoppen verschijnen die uitgroeien tot witte bloemschermen. Het struikje blijft wel bloeien tot aan maart. Het is een hele makkelijke plant en heeft geen onderhoud en snoei nodig.

Japanse sierkers

mooie winterbloeiende prunus

Deze Japanse sierkers bloeit in de winter; de Prunus subhirtella ‘Autumnalis’. Het is een prachtige blikvanger langs het pad naar je voordeur. De boom bloeit de hele winter door. De sierkers is verkrijgbaar als meerstammig exemplaar maar ook in een meer traditionele boomvorm met stam en kroon.

Viburnum bodnantense ‘Dawn’

winterbloeiers in de tuin

De winterbloeier Viburnum bodnantense ‘Dawn’ of sneeuwbal is een hele onopvallende struik totdat de trosjes roze bloemen in november verschijnen aan de kale takken. Het is een beetje een rommelig groeiende heester met opgaande takken maar de heerlijk geurende bloemetjes maken alles goed.

Nandina domestica

nandina winterbessen

Nandina domestica of hemelse bamboe is geen echte winterbloeier maar heeft wel de meeste sierwaarde in de winter. Het blad verkleurt naar rood, geel en soms zelfs blauw en de vuurrode bessen blijven lang aan de struik hangen. De plant is groenblijvend en langzaam groeiend en heeft bovendien geen snoei of onderhoud nodig. Deze plant is een prachtig winters welkom in een pot naast de voordeur.

Helleborus orientalis

helleborus en sneeuwklokjes

Helleborus is een groot deel van het jaar een goede, groenblijvende bodembedekker. De plant staat het liefst in niet te droge bosgrond. In november kun je eventueel de bladeren afknippen zodat je daarna kunt genieten van de ontluikende knoppen en de bloemen. De plant bloeit wel tot aan februari, maart. De rest van het jaar heb je er geen omkijken naar.

Wil je ook weten welke planten geschikt zijn voor jouw wintertuin? Mail dan eens naar:

bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 42345438 (Marilene Vermeulen)

Hier stellen wij ons voor.

Lees ook ons blog, of volg ons op Instagram, Facebook en Twitter