Tuinontwerp kosten

wat kost het laten maken van een tuinonterpWat zijn de kosten voor het laten maken van een tuinontwerp? Dat hangt af van de grootte van je tuin en de tuinwensen. Toch willen we je graag alvast een indicatie geven van de gemiddelde kosten van een tuinontwerp.

Kosten tuinontwerp laten maken

Wanneer we een tuinontwerp maken komen we eerst (vrijblijvend) langs voor een gesprek over de wensen voor de tuin en om de tuin te bekijken. (Bij langere afstanden vanaf Rotterdam kan dit gesprek met videobellen plaatsvinden.)

Op basis van dat eerste gesprek maken we een offerte. We komen nog een keer langs tijdens het ontwerpproces, om het voorlopig ontwerp te presenteren. Het voorlopige ontwerp werken we verder uit met een schaaltekening, een materiaalbeschrijving en een beplantingsplan.

Van het definitieve ontwerp met het beplantingsplan maken we een document waarmee je bij een hovenier een prijs kunnen aanvragen of waarmee je zelf aan de slag kunt.

De prijs voor het maken van zo’n tuinontwerp ligt voor de meeste tuinen tussen de 2500 en 3500 euro ex btw, afhankelijk van de complexiteit van de tuin en tuinwensen.

De uitvoering

Voor de uitvoering van de tuinontwerpen werken we met een aantal verschillende hoveniers die bekend zijn met onze tuinen en werkwijze, liefst in de buurt van de tuin. Vanwege de kwaliteit die we willen bewaken, vragen we bij nieuwe of ons onbekende hoveniers een bedrag voor een aantal uur begeleiding en expertise. Dit bedrag verschilt per tuin en wordt in onze offerte meegenomen als stelpost.

Alle prijzen zijn exclusief btw, reis en printkosten.

 

Wachttijd

We krijgen op dit moment meer aanvragen voor tuinontwerpen binnen dan we kunnen verwerken. Dat houdt in dat we een beperkt aantal opdrachten per jaar aannemen. We nemen geen opdrachten aan waar haast of een tijdslimiet aan verbonden is. Ook kan het betekenen dat het een tijd duurt voordat we aan een nieuwe aanvraag kunnen beginnen. Hoe lang deze wachttijd is kunnen we op dit moment niet aangeven.

 

tuinontwerp laten maken kosten

 

 

tuinontwerp laten maken kosten

 

tuinontwerp beplantingsplan kosten

 

Wil je weten wie we zijn? Hier stellen we ons voor.

Nieuwsgierig naar onze eigen tuinen? Dit is de gemeenschappelijke tuin van Marilene in Rotterdam. Martine tuiniert aan de rand van Rotterdam op een volkstuincomplex.