Tuinontwerp kosten

wat kost het laten maken van een tuinonterpWat zijn de kosten voor het laten maken van een tuinontwerp? Dat hangt af van de grootte van je tuin en de tuinwensen. Toch willen we je graag alvast een indicatie geven van de gemiddelde kosten van een tuinontwerp, een los beplantingsplan of tuinadvies. Na het eerste vrijblijvende gesprek bij je thuis maken we een offerte voor jou op maat.

Kosten tuinontwerp laten maken

De prijs voor het maken van een tuinontwerp met beplantingsplan ligt voor de meeste tuinen tussen de 2000 en 3000 euro, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de tuin en tuinwensen. Wil je weten wat je daarvoor kunt verwachten? Kijk dan hier voor onze werkwijze.

tuinontwerp laten maken kosten

Kosten beplantingsplan, los van tuinontwerp

Wanneer we een tuinontwerp maken valt het beplantingsplan binnen de opdracht. Misschien is bij jou de indeling van je tuin al helemaal goed en heb je geen tuinontwerp nodig maar wil je toch hulp bij een mooi beplantingsplan. Het maken van een beplantingsplan hangt af van de grootte van de tuin, de borders en de extra wensen maar zal voor de meeste tuinen tussen de 800 en 1200 euro liggen. Bij het beplantingsplan leveren we een lijst met  de toegepaste soorten en aantallen.

Tuinadvies

Hiervoor rekenen we een uurtarief van 75 euro per uur.  Als het ver van Rotterdam is en het een korte afspraak betreft komt daar iets bij voor de reistijd. Een los tuinadvies is zinvol als je redelijk tevreden bent met de indeling van je tuin maar op enkele punten of op onderdelen nog vragen hebt.

tuinontwerp laten maken kosten

Uitvoering

Onze tuinontwerpen kun je zelf uitvoeren of laten uitvoeren door een hovenier. De kosten van de uitvoering zijn sterk afhankelijk van de gemaakte keuzes en wensen. Zelf de uitvoering doen en werken met hergebruikte materialen drukken de kosten van de tuinaanleg.

Beplanten

De beplanting kun je zelf doen op basis van het beplantingsplan, door de hovenier laten doen of je kunt ons hiervoor vragen. Onze ervaring is dat onze beplantingsplannen voor veel hoveniers een aardige puzzel is. We bieden aan om de beplanting voor je te bestellen bij kwekers waar we goede ervaring mee hebben en de planten en heesters volgens het beplantingsplan uit te zetten in de tuin. Het ingraven van de planten kun je vervolgens zelf doen of uitbesteden aan de hovenier. Voor het voorbereiden, uitwerken, uitzoeken en bestellen van de beplanting rekenen we ons gebruikelijke uurtarief van 75 euro per uur. Voor het meehelpen met het planten zelf rekenen we 50 euro per uur.

Alle prijzen zijn exclusief btw, reis en printkosten.

tuinontwerp beplantingsplan kosten

Wil je weten wie we zijn? Hier stellen we ons voor.

Nieuwsgierig naar onze eigen tuinen? Dit is de gemeenschappelijke tuin van Marilene in Rotterdam. Martine tuiniert aan de rand van Rotterdam op een volkstuincomplex.