Martine en Marilene

Marilene en martine van tuinatelier herman & Vermeulen

Martine Herman en Marilene Vermeulen werken sinds 2012 samen onder de naam Tuinatelier Herman & Vermeulen. We ontwerpen tuinen en beplantingsplannen voor mens en dier, waar kinderen mogen rennen en spelen. We houden van weelderige tuinen die het hele jaar door bloemen en kleur geven.

portret van marilene vermeulen van Tuinatelier herman en vermeulen

Ik ben Marilene Vermeulen. Als architect, stedenbouwkundige en buitenruimteontwerper heb ik in de loop der jaren veel ontwerpen gemaakt. Altijd was het weer spannend hoe het werd uitgevoerd en vroeg ik me af: ‘Is dit wel zoals ik het in mijn hoofd bedacht had?’
Toen ik mijn eerste tuin ontwierp veranderde dat. Het werd namelijk veel mooier dan ik me voorgesteld had, elk seizoen blijft me verrassen. Een tuin is een ontwerpproces zonder einde, altijd gebeurt er iets nieuws en onverwachts. Naast al het bedenken hou ik van werken in de tuin, maak ik mijn groene vingers graag vies. Ik houd ervan te onderzoeken wat een tuin nodig heeft om in balans te komen.

Martine Herman: “Ik ben afgestudeerd als ruimtelijk ontwerper op de kunstacademie en heb lange tijd kunstprojecten begeleid in de openbare ruimte voor gemeentes en woningcorporaties. Mijn interesse is in de loop der jaren verschoven van pleinen, straten en wijken naar tuinen, parken en openbaar groen. Stenen en beton hebben plaatsgemaakt voor bloemen en blad.”

 

Wil je meer weten over de ontwerpers van Tuinatelier Herman & Vermeulen? Neem dan eens contact met ons op.