De tuin in januari

hamamelis januari tuin tuinatelier herman vermeulen

De tuin in januari is bij veel mensen niet op zijn hoogtepunt. Je zou de tuin eerder omschrijven als saai, grauw en kaal. Maar eigenlijk is dat zonde, want met een paar winterbloeiende heesters, groenblijvende planten en bollen kun je je tuin ook in januari heel aantrekkelijk maken.

De tuin in januari

 viburnum bodnantense herman vermeulen winter tuin

Een mooie aanwinst voor de tuin in januari is deze Viburnum bodnantense of sneeuwbal. Het is een makkelijk struikje met vrolijke roze bloemetjes. De heester bloeit nog best lang. Soms zelfs vanaf november tot maart.

hamamelis jelena winter tuin januari

Onweerstaanbaar in de januarituin is de toverhazelaar of Hamamelis. Het is een prachtig, breed uitgroeiende, meerstammige struik of boompje. Behalve  de bloei en een mooie sterke vorm heeft deze heester nog een troef: de herfstverkleuring in het najaar. Ook zijn er cultivars die heerlijk ruiken. Ze zijn er in heerlijke zoete kleuren; van rozerood, dieprood, oranje en geel.

cornus midwinter fire herman vermeulen winter januari

Ook in januari zal de Cornus ‘Midwinter Fire’ een echte blikvanger zijn. Het is een ijzersterke, gezonde heester. Het hele jaar door zal deze struik onopvallend aanwezig zijn, totdat de twijgen van geel naar oranje en rood verkleuren.

sneeuwklokjes

Nog niet helemaal in bloei maar al wel zichtbaar: de sneeuwklokjes. In ieder geval genoeg om je te verheugen op het voorjaar.

 

Wil je ook dat je tuin het hele jaar door kleur heeft en dat er in ieder seizoen iets te beleven valt?  Mail dan eens naar:

bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 42345438 (Marilene Vermeulen)

Hier stellen wij ons voor.

Lees ook ons blog, of volg ons op Instagram, Facebook en Twitter