De tuin in februari

tuin februari tuinatelier herman

De tuin in februari geeft vaak nog niet een echt lentegevoel. Maar dat wil niet zeggen dat de februari-tuin kleurloos en saai hoeft te zijn.
herman vermeulen tuin februari

Dit is de tijd voor sneeuwklokjes, krokussen en het zonnig gele winterakonietje (Eranthis hyemalis). Of je nu een heel tapijt hebt van stinzenbollen of een paar krokusjes in het gras, het geeft je het gevoel dat het tuinseizoen alweer begonnen is.

tuin februari

Als je nog niet zoveel sneeuwklokjes, krokussen en Helleborussen hebt verspreid ze dan niet over je hele tuin. Maak in een deel van je tuin, dicht bij de deur die je veel gebruikt in de winter, een hoekje waar je ze bij elkaar zet. Dit is het begin van je eigen wintertuin. Ook kun je ze in een mooie pot zetten.

In deze winterborder zijn de sneeuwklokjes gecombineerd met de schoenlappersplant Bergenia ‘Wintermarchen’ en de cornus ‘Midwinter Fire’. Het leuke van deze Bergenia is dat het blad als het echt koud is verkleurd naar dieprood.

Tegen een beschutte en zonnige muur kun je in februari soms ook al de bloeiende Chaenomeles japonica ofwel Japanse sierkwee zien bloeien. De eerste ontwakende insecten zullen er blij mee zijn.

de tuin in februari

De dwergiris of Iris reticulata is ook zo’n vroegbloeier die je op een zonnige dag een heerlijk pril lentegevoel kan geven. Zodra je hem ziet wel even goed kijken (of een foto maken) want bij de eerste storm of regenbui is er vaak niet veel meer van over. Toch is het de moeite waard om er een groepje te planten langs het pad.

Ook een hele mooie aanwinst voor de tuin in februari is de Cornus mas. Dit is een struik die kan uitgroeien tot een boom. In februari bloeit deze gele kornoelje met kleine trosjes van gele bloemetjes.

de tuin in februari

Net als in januari genieten we nog even van de fenomenale Hamamelis of toverhazelaar. En natuurlijk gaat ook de Nandina die al vanaf december mooi staat te wezen ons nog niet vervelen.

Wil je ook weten hoe je je tuin in de wintermaanden aantrekkelijk maakt? Mail dan eens naar:

bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 42345438 (Marilene Vermeulen)

Hier stellen wij ons voor.

Lees ook ons blog, of volg ons op Instagram, Facebook en Twitter