Inspiratie tuinontwerp

Zoek je naar een romantische, natuurlijke of een moderne tuin? Een goede indeling maakt het verschil. Deze tuinvoorbeelden kunnen je misschien helpen om ideeën op te doen voor je tuin.

Moderne stadstuin

inspiratie tuinontwerp

Inspiratie nodig voor je tuinontwerp? Kijk dan eens bij deze tuinvoorbeelden. In deze ruimtelijk stadstuin is het verspringende pad zo gemaakt dat pad en terras samenvallen. Op deze manier ontstaan er overal in de tuin kleine zitplekjes. De verspringende zitmuurtjes zorgen voor een natuurlijke indeling. Daarnaast geven de mooie houten kas en pergola een fijne sfeer aan de tuin, plekken waar je lekker kunt aanrommelen, hangen of luieren.

Kindvriendelijke tuin

tuinontwerp inspiratie kindvriendelijke tuin

Een kindvriendelijke tuin is een tuin waar kinderen kunnen rennen, hangen en spelen. Ook als kinderen wat ouder worden is het fijn als ze af en toe even lekker naar buiten gaan. Een trampoline, klimboom of een stromend beekje zijn dan elementen die aantrekkelijk voor ze zijn. In deze tienertuin dachten de drie opgroeiende kinderen mee bij het maken van het ontwerp van de tuin. En daarmee is het een stoere, speelse tuin geworden, die verre van kinderachtig is.

Natuurlijke stadstuin

tuininspitatie tuinontwerp

In deze stadstuin is het verspringende pad gemaakt van stoere betonbanden. De bestaande 30×30 stoeptegels zijn hergebruikt en gestapeld tot mooie muurtjes. Naast dat ze de tuin een natuurlijke indeling geven, zorgen ze ook voor extra zitplekken. In deze tuin hebben we vooral gebruik gemaakt van planten met gekleurde bladeren.

Romantische bloementuin

tuinontwerp inspiratie

De wens voor deze tuin was een romantische bloementuin, met het hele jaar door veel kleur. In deze tuin hebben we seizoensborders gemaakt. Dus per jaargetijde staat een ander deel van de tuin in de volle aandacht. Dit zorgt ervoor dat je de tuin door het jaar heen steeds weer anders beleeft. Bijkomend voordeel is ook dat je de tuin niet het hele jaar door helemaal op en top hoeft te onderhouden. Doordat een bepaald deel van de tuin even helemaal in de spotlight staat kun je de andere stukken met een gerust hart een beetje ‘verwaarlozen’.

Wil je meer inspiratie voor jouw eigen tuinontwerp? Volg ons dan op Facebook, Instagram of op Pinterest. Of mail voor meer informatie naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl