Tuin met zitmuurtjes

Deze groene stadstuin ligt in een drukke stadswijk. De wens voor deze tuin was om een plek te creëren waar je de hectiek van alledag even achter je kunt laten en waar je je helemaal kunt terugtrekken in het groen.

tuin met zitmuurtjes en verspringend pad schellevistegels

Tuin met zitmuurtjes

Wat doe je als je je oude stoeptegels niet door het huis wilt afvoeren? Dan maak je een tuin met zitmuurtjes. Van de bestaande 30×30 stoeptegels zijn 40 cm hoge muurtjes gestapeld. Zo ontstaan er extra zitplekken en daarnaast geven deze stapelmuurtjes de tuin een fijne indeling. Achterin de tuin is er nu een fijn besloten zitplek ontstaan.

tuin met zitmuurtjes gestapelde stenen

Planten en grassen met mooie bladkleuren

De mooie en waardevolle bestaande bomen en planten -zoals een Japanse sierkers- hebben we uiteraard in het ontwerp opgenomen. De beplanting voor deze tuin bestaat voor het grootste deel uit planten en grassen met afwisselende bladvormen en -kleuren.

tuin met gekleurde bladplanten en gevlochten schutting wilgentenen

Een echte blikvanger is het Japanse bloedgras of Imperata cylindrica ‘Red Baron”. Dit makkelijk te onderhouden siergrasje verkleurt in de nazomer prachtig van groen naar rood. Plant dit siergras zo dat het gras op het einde van de dag wat tegenlicht vangt. Het effect is betoverend.

tuin met nandina domestica

Bladplanten met opvallende bladkleuren en vormen, zoals bijvoorbeeld de Nandina domestica, kunnen voor een hele harmonische en rustgevende sfeer in de tuin zorgen. Kies dan wel kleuren die samen een mooi pallet vormen met af een toe een contrasterend element. Je tuin helemaal vol zetten met bontbladige soorten geeft juist het tegenovergestelde effect. Het zal je tuin alleen maar onrustig maken.

nandina domestica

Stoere betonnen Schellevisbanden

Het verspringende pad is gemaakt van stoere betonnen banden. Het pad is extra breed gemaakt zodat de minder mobiele schoon(ouders) ook toegang hebben tot de tuin.

stoere schellevistegels beton verspringend pad

Het leuke van deze opsluitbanden is dat je de beplanting tussen de verspringende tegels kunt zetten. Ook kun je de ruimte opvullen met bijvoorbeeld bestaande klinkertjes of waaltjes. Zo voorkom je al te strakke randen en dit geeft een informeel en natuurlijk effect.

schellevis banden combineren met waaltjes klinkertjes

stoere betonnen schellevistegels

Wil je ook je oude stoeptegels hergebruiken? Neem dan eens contact met ons op en wie weet kunnen we je verder helpen.

ontwerptekening schellevis banden

Mail ons via tuinatelier@hermanvermeulen.nl

Of bel:

Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438

Je kunt ons ook volgen op:
Facebook, Instagram of op Pinterest.