Tuinontwerp moderne stadstuin

Een gezin uit Dordrecht vroeg ons om voor hun gedateerde en stenige tuin een tuinontwerp te maken. We ontwierpen een fijne groene en moderne leeftuin met verschillende zitplekken voor het hele gezin. Het houten kasje is een echte blikvanger in deze tuin.

groene en moderne stadstuin met mooi houten tuinkasje

In het tuinontwerp van deze moderne stadstuin steelt een mooi houten kasje de show. Deze cederhouten kas past goed bij de moderne en groene uitstraling. Rondom de kas is voldoende ruimte om potten en planten neer te zetten. Een kas is een heerlijke plek om lekker te kunnen rommelen in de tuin.

achtertuin met houten kas en gemetselde muurtjes

Achterin de tuin is een houten vlonder en pergola geplaatst. Dit is een prima hangplek voor de opgroeiende kinderen. Ze hebben zo hun eigen plekje in de tuin en zullen daardoor vaker naar buiten gaan. Een hangmat en een lekkere bank om te chillen maakt het compleet.

moderne groene tuin met verspringende tegels en een houten kas en pergola

De gemetselde muurtjes geven de tuin een overzichtelijke indeling. Op deze manier wordt de tuin ingedeeld in zogeheten tuinkamers. De tuin kan zo door veel mensen gebruikt worden, zonder elkaar in de weg te zitten. Doordat de doorgang verspringt ontstaat er in de tuin een vloeiende beweging.

een groene weelderige tuin met gemetselde zitmuurtjes en een moi houten kasje

Voor de beplanting is gekozen voor lekker makkelijke ‘no-nonsens’ planten. Een stoere, weelderige beplanting past prima in een tuinontwerp van een moderne stadstuin.

Heb je ook een stadstuin en wil je een modern tuinontwerp met meer kleur en bloemen in ieder seizoen? Neem dan eens contact met ons op. Kijk voor meer stadstuinen hier.

Mail ons via tuinatelier@hermanvermeulen.nl

Je kunt ons volgen op:
Facebook, Instagram of op Pinterest.

Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438

Kijk hieronder voor meer projecten