Tuinontwerp moderne stadstuin

Een gezin uit Dordrecht vroeg ons om voor hun gedateerde en stenige tuin een tuinontwerp te maken. We ontwierpen een fijne groene en moderne leeftuin met verschillende zitplekken voor het hele gezin. Het houten kasje is een echte blikvanger in deze tuin.

OpdrachtgeverDordrecht
Datum2017
Categorie,
Trefwoorden, , , ,

tuinontwerp moderne stadstuin met kas

In het tuinontwerp van deze moderne stadstuin steelt een mooi houten kasje de show. Deze cederhouten kas past goed bij de moderne en groene uitstraling. Rondom de kas is voldoende ruimte om potten en planten neer te zetten. Een kas is een heerlijke plek om lekker te kunnen rommelen in de tuin. Rondom de kas moet voldoende ruimte zijn om bijvoorbeeld potten met stekken en zaailingen neer te zetten.

tuinontwerp moderne stadstuin met kas

Achterin de tuin is een houten vlonder en pergola geplaatst. Dit is een prima hangplek voor de opgroeiende kinderen. Ze hebben zo hun eigen plekje in de tuin en zullen daardoor vaker naar buiten gaan. Een hangmat en een lekkere bank om te chillen maakt het compleet.

tuinontwerp moderne stadstuin met kas

De gemetselde muurtjes geven de tuin een overzichtelijke indeling. Op deze manier wordt de tuin ingedeeld in zogeheten tuinkamers. De tuin kan zo door veel mensen gebruikt worden, zonder elkaar in de weg te zitten. Doordat de doorgang verspringt ontstaat er in de tuin een vloeiende beweging. De grote betonnen tegels van 100×50 geven een heel over ruimtelijk en modern gevoel en houden de tuin rustig en overzichtelijk.

tuinontwerp moderne stadstuin met kas

Voor de beplanting is gekozen voor lekker makkelijke ‘no-nonsens’ planten zoals vrouwenmantel, akeleien, veel uienbollen en bodembedekkers. Een stoere, weelderige beplanting past prima in een tuinontwerp van een moderne stadstuin.

Heb je ook een stadstuin en wil je een modern tuinontwerp met meer kleur en bloemen in ieder seizoen? Neem dan eens contact met ons op. Kijk voor meer stadstuinen hier.

De tuin is vakkundig aangelegd door hovenier Cees Baan Hofman uit Dordrecht.

Mail ons via tuinatelier@hermanvermeulen.nl

Je kunt ons volgen op:
Facebook, Instagram of op Pinterest.

Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438