Ontwerp natuurlijke tuin

Hoe maak je van een donkere, dichtbegroeide tuin een hof vol bloemen en kleur in ieder seizoen? Dat was de uitdaging bij deze volkstuin aan de rand van Rotterdam.

OpdrachtgeverRotterdam
Categorie,

Natuurlijke tuin

Ontwerp natuurlijke tuin

De wens voor deze natuurlijke tuin was een ontwerp met een romantische sfeer. Het gevoel van een verborgen en natuurlijke bloementuin. Deze uitstraling versterken we door het toevoegen van bollen en planten die meer kleur geven aan de tuin, het hele jaar door.

Ontwerp natuurlijke tuin

 Voorjaarsbloeiers in een natuurlijke tuin

In de lente bloeien verschillende tulpen tussen de vergeet-me-nietjes. Ook de natuurlijk ogende boshyacint kleurt de tuin blauw.

Ontwerp natuurlijke tuin

Een grote magnolia zorgt voor een echt lentefeest.

Natuurlijke tuin

Natuurlijke planten

Vanaf half mei zijn veel tulpen uitgebloeid, de zomerbloeiers staan in het blad en siergrassen moeten zich nog ontwikkelen. Sierui of allium zorgt dan voor een mooie overgang. Allium heeft een ingetogen en elegante uitstraling. De sieruien combineren goed met natuurlijke weefplanten als akeleien en korenbloem.

Ontwerp natuurlijke tuin

Grote fruitbomen filteren het licht. In de halfschaduw komen roze poederkleuren van het Zeeuws knoopje (Astrantia) en het vingerhoedskruid (Digitalis) mooi uit. Over een takkenwal groeit clematis samen met de voor schaduw geschikte klimroos ‘New Dawn’. In een romantische natuurlijke tuin mag een blauwe regen of Wisteria natuurlijk niet ontbreken.

Ontwerp natuurlijke tuin

Herfst in de romantische bloementuin

In de zomer en de herfst mag de tuin lekker knallen. In het najaar zorgt de vurige herfstborder voor wat vrolijkheid.

Wil je meer weten over welke planten goed passen in een romantische bloementuin? Kijk ook eens op onze Pinterestbord van deze tuin.

romantische natuurlijke tuin

In een natuurlijke tuin kun je ook heel goed felle kleuren toepassen. Een beetje pit mag best.

natuurlijke tuin met kleur

Tuinontwerp natuurlijke tuin

Droom jij ook van je eigen romantische cottagetuin vol met bloemen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor jouw tuin. Hier geven we je alvast 3 tips voor je romantische bloementuin:

tip1: Zorg dat de tuin niet te netjes is, een beetje rommelig mag.

tip2: Plant bollen en planten niet in grote groepen aan, maar mix de planten door elkaar.

tip3: Plastic tuinmeubelen en lelijk plastic speelgoed horen niet in een romantische bloementuin thuis. Koop liever iets ouds.