ontwerptekening met vrolijke kleuren

Tuinontwerp laten maken, hoe gaat dat?

Misschien heb je al van alles geprobeerd om je tuin gezelliger te maken. Of vind je het moeilijk om de juiste planten te vinden voor je tuin. Soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Dan kan het laten maken van een tuinontwerp je misschien verder helpen. Heb je interesse om een tuinontwerp te laten maken? Wat kun je dan verwachten.

Wat kun je verwachten bij een tuinontwerp

Wanneer we een tuinontwerp maken komen we eerst (vrijblijvend) bij je langs voor een gesprek en om de tuin te bekijken. Op basis van dat eerste gesprek maken we een offerte. Een tuinontwerp houdt in dat we twee schetsontwerpen maken waaruit je kunt kiezen. Het gekozen ontwerp werken we verder uit met een schaaltekening, een materiaalbeschrijving en een beplantingsplan. Dit ontwerp is zo gemaakt dat het zelf uitvoerbaar is of door een hovenier.
We komen twee keer langs, eerst vooraf en later om het voorlopig ontwerp te presenteren. Van het definitieve ontwerp maken we een document waarmee we bij een hovenier een prijs kunnen aanvragen of waarmee je zelf aan de slag kunt.

tuinontwerp laten maken

Aanleg na het tuinontwerp

Vervolgens vragen we een hovenier om een offerte te maken voor de uitvoering. Eventueel kun je zelf een tweede hovenier om een offerte vragen. Wanneer een keuze is gemaakt voor een hovenier dragen we het ontwerp over. De overdracht houdt in dat we met de hovenier het gehele plan doornemen zodat hij weet wat de bedoeling is. Ook kunnen we de uitvoering begeleiden, deze begeleiding valt buiten de eerste opdracht. In de meeste gevallen is dit niet nodig, omdat de voorgestelde hovenier onze werkwijze kent. Bij een ons onbekende hovenier kan dit wel nodig zijn. Begeleiding van de uitvoering kan ook nodig zijn wanneer je de uitvoering zelf wilt doen. Heb je plannen om de uitvoering zelf te doen? Vertel het ons. Dan houden we rekening daarmee in het ontwerp.

familietuin met kleur en bloemen

Tuinadvies

Voor een tuinadvies komen we langs om ter plekke de tuin te bekijken en beantwoorden we je vragen.

natuurlijke tuin ontwerpen

Beplantingsplan en inplanten

Bij sommige tuinen is enkel een plan voor de beplanting nodig, hiervoor maken we ook na het eerste bezoek een offerte.
We kunnen de beplanting ook bestellen en inplanten. Bij de uitvoering van een tuinontwerp vullen wij het werk van de hovenier soms aan met het inplanten. De hovenier doet dan de verharding en grondwerk, wij doen daarna de beplanting.

Wanneer je zelf mee wilt planten, kunnen we dit ook gezamenlijk doen, zodat we tijdens het planten kunnen adviseren over verzorging en onderhoud.

Hier vind je een inschatting van de kosten van het maken van een tuinontwerp, tuinadvies, een beplantingsplan en het inplanten.

stadstuin met staptegels

Meer weten over onze werkwijze? Bel of mail ons met je vragen.

Lees ook ons blog, of volg ons op Instagram, Facebook en Twitter