Tuin met strandsfeer en trampoline

Deze kindvriendelijke tuin met trampoline heeft schelpenpaadjes, stoere grassen en een kastanjehouten schapenhekje. Een pergola met schaduwdoek zorgt voor een lekkere beschutte plek.

 

tuin met strandsfeer en trampoline

Deze zonnige tuin van 5,5 bij 8,5 meter hebben we een strandsfeer meegegeven. Om te spelen is er voor de kinderen een fijne trampoline. Er is ook nog ruimte voor een zitvlonder met pergola voor wat schaduw en een vuurplekje. De tuin is zo ingedeeld dat er verschillende zitplekjes en speelmogelijkheden zijn.

tuin met strandsfeer en trampoline

Om te zorgen voor een intieme, beschutte zitplek hebben we tussen de eikenhouten vlonder en de rest van de tuin een robuuste, eikenhouten bak geplaatst. In de verhoogde bak bloeien voorjaarsbollen zoals felgekleurde tulpen, en er is ruimte voor veelgebruikte keukenkruiden zoals peterselie en leuke voorjaarsbloeiers zoals vergeet-me-nietjes. Tussen de kruiden zijn ook nog een aantal bietenplantjes gepoot. Het bietenloof is mooi van kleur en je kunt ze in de salade gooien.

tuin met strandsfeer en trampoline

In het midden van de tuin hebben we een verhoogde border gemaakt. Een golvend, verhoogd stenen muurtje fungeert als keerwand voor het heuveltje. De afdekrand is geschikt als zitmuurtje. Zo creƫer je wat extra zitplekken. Ook hebben we er een vuurplekje ingetekend. Denk bij het stoken van hout wel aan je buren. Brandbare blokken van geperst hout zonder toevoegingen zijn het minst schadelijk. Op nummer twee staat goed gedroogd haardhout.

De trampoline heeft een doorsnede van 2,44 m. en is ingegraven. Om de trampoline heen hebben we een lekker stukje ‘blotevoetengras’ gelegd voor een zachte landing.

In de middenborder hebben we niet alleen gekozen voor vaste planten. Je kunt tussen de sierplanten ook heel goed radijsjes, mooie gekleurde slasoorten en eetbare bloemen poten of zaaien. Veel kinderen vinden dit leuk en je hoeft zo geen aparte moestuin aan te leggen. Uiteraard mix je deze eetbare planten niet met giftige tuinplanten zoals vingerhoedskruid of Digitalis.

De strandsfeer van deze tuin is versterkt door het gebruik van schelpenpaden. De meeste mensen vinden schelpen niet zo fijn aan hun blote voeten en daarom hebben we tussen de schelpen mooie natuurstenen staptegels gelegd.

Op verschillende plaatsen in de tuin hebben we tussen de schelpen stoere siergrassen geplaatst. Deze kun je de hele winter laten staan. Pas in het voorjaar, vlak voor ze weer uitlopen, knip je ze af. De grassen en het kastanjehouten schapenhekje versterken de strandsfeer.

Wil je een andere tuin zien die geschikt is voor spelende kinderen? Kijk dan eens bij deze tienertuin.

Deze tuin met strandsfeer en trampoline is gemaakt als voorbeeldtuin bij Tuincentrum van Gilst in Rotterdam.