Speelse familietuin met waterloopje

Een kleurige tuin met veel bloeiende planten gaat prima samen met een tuin waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. In deze tuin is ook een beekloopje verwerkt.

OpdrachtgeverDe Bilt
Datum2021
Categorie,
Trefwoorden, , ,

speelse familietuin met beekje

Speelse familietuin

De wens voor deze familietuin was een speelse en natuurlijke tuin waar veel te beleven is: weelderige bloemen, lekker spelen, een kasje en een waterpartij. Water in de tuin is aantrekkelijk voor vogels en insecten zoals libellen. Maar ook kinderen vinden het heerlijk om bij het water te kliederen.

Speelse familietuin met natuurlijke speelelementen

Natuurlijke speelelementen

Op een natuurlijke manier zijn er speelelementen voor de kinderen in de tuin verwerkt. Zo kunnen de kinderen klimmen, schommelen en er is een evenwichtsbalk. Ook is er een boomhut. Hiervoor zijn zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt.

speelse familietuin met boomhut

Achterin de tuin is rondom een bestaande boom een speelplateau gemaakt. Een boomplateau is een fijne plek waar kinderen zich even kunnen terugtrekken.

natuurlijke tuin

De eettafel staat in deze tuin wat verder bij het huis vandaan. Hiervoor is gekozen omdat dit een lekkere rustige plek is en het geeft een gevoel dat je omringd bent door groen.

speelse familietuin

Moestuin rond de kas

Rondom de bestaande kas is met een kastanjehouten schapenhekje een afgeschermde moestuin gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de kinderen lekker kunnen voetballen op het gras zonder dat de bal meteen in de groentebedden rolt. In de moestuin zijn ruime verhoogde moestuinbakken gemaakt. Dit werkt prettig en is fijner voor je rug. Ook is er een deel van de moestuin afgeschermd voor de kippen die binnenkort gaan komen. Zij kunnen straks in de schaduw van een oude appelboom gaan scharrelen.

natuurlijke familietuin

Zachte overgangen

De tuin is vrij langgerekt. Daarom is ervoor gekozen om in het ontwerp geen lange doorgaande lijnen te gebruiken. Met zachte overgangen, zoals deze stapstenen in het groen, kom je steeds weer in een ander stuk van de tuin.

modern tuinhuis natuurlijke tuin

Tuinkamer

In de tuin is een prachtige tuinkamer met zwarte gevelbekleding geplaatst. Daarnaast heeft de tuinkamer een groen, sedumdak gekregen. In de lente steekt het frisse, geelgroene blad van een meerstammige Gleditsia sterk af tegen de zwarte achtergrond. Dit zorgt voor lekker veel contrast.

trampoline voortuin

Trampoline in de voortuin

De Ingegraven trampoline heeft een plek gekregen in de voortuin. Rondom de trampoline is een ruime border met stevige beplanting geplaatst. En ja, heel af en toe sneuvelt er wel eens een plant. Maar het oogt een stuk zachter en natuurlijker.

Groene zijtuin met fietsenstalling

Ook een zijtuin kun je mooi groen inrichten. Hier is gekozen voor een halfverharding van kasteelgrind. Daarnaast is er in de zijtuin een overdekte plek voor zes fietsen. Ook dit fietsenhok heeft een groen, sedumdakje.

zijtuin natuurlijke tuin

tuinontwerp natuurlijke tuin

Nog een speelse familietuin bekijken met een beekloopje?  Deze stadstuin is een tuin waar tieners heerlijk kunnen spelen.

Wil je meer inspiratie voor jouw eigen tuin? Volg ons dan op Facebook, Instagram of op Pinterest. Of mail voor meer informatie naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl