Natuurlijke bloementuin

Je houdt van de natuur en het landschap. Dus wil je ook dat je tuin een natuurlijke uitstraling heeft. Hoe maak je van je tuin een natuurlijke bloementuin?

natuurlijke bloementuin

Je wilt graag een natuurlijke bloementuin. Maar hoe geef je je tuin een natuurlijke, en landschappelijke uitstraling? Dat was de wens voor deze tuin in Renesse.

Natuurlijke bloementuin

De combinatie van vaste planten, siergrassen en eenjarige zaaibloemen geeft een heel natuurlijk effect aan je tuin. Vervang daarnaast de harde bestrating door een halfverharding zoals schelpen en je tuin oogt al veel ruimtelijker en natuurlijker.

zonnehoed

Kies vooral planten die het goed doen op de grond die je hebt. Deze tuin in Renesse bestaat uit zandgrond, de beplanting is dan ook aangepast aan de natuurlijke omstandigheid van de tuin.

natuurlijke bloementuin

Organische vormen en glooiende lijnen passen goed bij een natuurlijke tuin. Maar maak het niet te gek; een tuin met te veel bochtjes en rondingen zonder enige zichtbare aanleiding oogt vaak net zo onnatuurlijk.

In een natuurlijke bloementuin passen geen grote groepen met dezelfde planten. In deze tuin hebben we ervoor gekozen om vaste planten en siergrassen die mooi bij elkaar passen steeds af te wisselen. Bepaalde planten komen wel steeds terug op verschillende plekken, dit zorgt dat ondanks de afwisseling een zekere structuur en eenheid behouden blijft.

natuurlijke tuin ontwerpen

In een natuurlijke tuin plant je beter geen bloemen die steriel zijn. De bloemen in deze tuin zijn weliswaar niet allemaal inheems maar ze trekken wel een groot aantal vlinders, bijen en insecten aan.

natuurlijke tuin siergrassen

In deze tuin zijn de borders iets verhoogd met borderranden van hout. Dit zorgt ervoor dat de schelpen niet in de border verdwijnen en dat de planten niet op de paden gaan groeien. Borderranden schelen vooral in het onderhoud. In het voorjaar knip je de planten af.

zonnehoed

Ook in een stadstuin van bescheiden formaat kun je een natuurlijke en kleurrijke tuin aanleggen. Kijk hier maar eens.

Droom je ook van een natuurlijke tuin vol met bloemen en kleur? Volg ons dan op Facebook, Instagram of op Pinterest. Of mail voor meer informatie naar tuinatelier@hermanvermeulen.nlĀ