Natuurlijke tuin met veel kleur

Genieten van het buitenleven, beetje hangen, organische vormen, natuurlijke materialen, een waterelement, de bestaande materialen hergerbruiken, veel kleur en een vrolijke mix.

natuurlijke felgekleurde bloemen in achtertuin

Dit is een stadstuin in een drukke wijk in Rotterdam. De wensen waren: een natuurlijke tuin, genieten van het buitenleven, beetje hangen en organische vormen. Daarnaast natuurlijke materialen, een waterelement, hergebruik, veel kleur en een vrolijke mix.

Dus combineerden we lekker contrasterende kleuren zoals oranje en paars. Ook zorgden we voor beplanting die een ongedwongen sfeer uitstralen. De bestaande tafel en krukjes gaven we weer een plek in het ontwerp. En natuurlijk kan er in deze tuin lekker gehangen worden.

natuurlijke tuin met gevlochten schutting en natuurlijk stapelmuurtje

Met een zitmuurtje van natuurlijke, hergebruikte materialen creƫerden we hoogteverschillen. In een tuin met bescheiden afmetingen geef je zo wat meer spanning en diepte aan de tuin. De natuurlijke schutting is gemaakt van gevlochten kastanjehout.

Een waterelement, hoe klein dan ook, zorgt voor leven in deze natuurlijke tuin.

natuurlijke tuin met hergebruik van materialen

Halfverharding zoals grind of schelpjes geven de tuin een natuurlijke en ongedwongen uitstraling. Daarnaast kan regenwater weer de grond intrekken.

kleurige bloemen en planten in een natuurlijke tuin

Grassen, vaste planten en eenjarigen zorgen voor kleur in ieder seizoen van het jaar.

het hele jaar door langbloeiende planten en kleur

Deze tuin is aangelegd door Wouter van Santen van Biotoop tuinen.

Is jouw stadstuin een stenige vlakte zonder insecten, vlinders en buitenleven? Neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl.

Of bel 06 43018877 (Martine) of 06 42345438 (Marilene). Wie weet kunnen we met een advies, een beplantingsplan of een tuinontwerp iets voor je betekenen.

Meer voorbeelden van natuurlijke tuinen? Kijk hier.