Kindvriendelijke tuin met kleur

De wens voor deze kindvriendelijke, natuurlijke tuin is veel kleur. Heerlijk buiten eten, kinderen die vrij kunnen spelen, bloemen plukken en een makkelijke moestuin..

kindvriendelijke tuin spelen

Een kindvriendelijke en natuurlijke tuin met heel veel kleur. Dat was de wens voor deze tuin aan de rand van Rotterdam. Een tuin die best wat rommelig mag zijn, met maar weinig onderhoud. Een tuin waar de natuur én de kinderen lekker hun gang mogen gaan.

kindvriendelijke tuin

Tussen twee bestaande wilgenbomen is een boomhut gemaakt. Met een touwladder (van Ikea) en een luikje kunnen de kinderen het plateau bereiken. Spullen kunnen met de katrol omhoog gehesen worden.

makkelijke moestuin kindvriendelijke tuin

In houten bakken is een makkelijke moestuin gemaakt waar de kinderen zelf groente, bloemen en fruit kunnen zaaien en oogsten. Voor kinderen is zo’n makkelijke moestuin heel overzichtelijk.

kindvriendelijke tuin met moestuin

Met groente en fruit kun je veel kleur in je tuin aanbrengen. Ook nog tot laat in het (oogst)seizoen. En wat is er nu leuker om als kind (en volwassene) met je blote voeten in een ketel de druiven tot druivensap te stampen.

voorzaaien in huis

De voorpret begint al vroeg. Vanaf maart kun je in bakjes beginnen met het voorzaaien van groente en bloemen. Voor kinderen is het heel spannen om de zaden te zien ontkiemen. Watergeven is voor kleine kinderen soms nog wat lastig. Hiervoor kun je dan een plantenspuit gebruiken om de grond vochtig te houden. Met voorzaaien op de vensterbank kun je je kinderen nog meer bij de tuin betrekken.

voorjaarsbollen

Als de moestuinbakken in de lente nog relatief leeg zijn, is het een prima plek om voorjaarsbollen te planten. Met vrolijk tulpen krijg je heel veel kleur in de lente.

kleur in een natuurlijke tuin

Hou je van kleur? Ga dan voor de felgekleurde azalea. Het is een echte blikvanger die in mei van je tuin een kleurenfeestje maakt. De azalea laat zich goed combineren met voorjaarsbollen  als Allium of sierui voor een extra kleurexplosie.

dahlia's

Na de voorjaarsbollen komen de felgekleurde Dahlia’s. Niet subtiel, maar wel lekker veel kleur. Voor kinderen is het geweldig om door de tuin te lopen en de meest waanzinnige bloemen te mogen plukken voor vaasjes.

kindvriendelijke tuin kleur

Ben je ook op zoek naar een ongedwongen, kindvriendelijke, natuurlijke tuin met kleur? Kijk dan ook eens bij dit tuinvoorbeeld.

kindvriendelijke tuin met hangmat

Mail ons via tuinatelier@hermanvermeulen.nl

Of bel:

Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438

Je kunt ons ook volgen op:
Facebook, Instagram of op Pinterest.