Familietuin aan het water

In deze heerlijke familietuin kunnen de kinderen lekker spelen en is er ruimte voor heel veel bloeiende planten. De afwisselende beplanting geeft kleur aan de tuin, het hele jaar door.

kleurige familietuin aan het water

Deze familietuin is gelegen aan het water. Een houten vlonder zorgt voor een fijn zitplekje. De ruime borders zijn beplant met weelderige siergrassen en bloeiende planten. In deze tuin kun je het hele jaar genieten van kleur en bloemen.

trampoline mooi tussen de grassen

De trampoline voor de kinderen is een beetje aan het zicht onttrokken door hoge siergrassen (Calamagrostis Karl Foerster) die ook in de winter overeind blijven staan.

vlonder familietuin

Vanaf het water is te zien dat deze familietuin door de hoge vaste planten heel beschut is. Op de vlonder kun je nog genieten van de laatste avondzon.

kindvriendelijke tuin met hangmat

Naast de trampoline maken de kinderen ook veel gebruik van de hangmat. Een hangmat is een fijne plek waar kinderen even tot zichzelf kunnen komen en waar ze zich even terug kunnen trekken.

Het hele jaar door geeft deze tuin vrolijke kleuren en een schat aan bloemen die door vlinders en bijen worden bezocht. Vaste planten worden afgewisseld door siergrassen en in de ovale borders zijn meerstammige solitairen geplaatst. Door hun mooie stammenstructuur geven ze ook in de winter een mooi silhouet.

De eettafel is heel bewust niet voor de openslaande deuren geplaatst maar heeft een plek meer naar de zijkant gekregen. De tuineigenaren wilden liever vanuit hun huis uitkijken op weelderige bloemen.

Achterin de tuin is nog een extra zitplekje gemaakt. Je zit hier beschut maar via verschillende doorkijkjes kun je de tuin overzien.

tuinontwerp kleurige familietuin aan het water

Meer tuinen bekijken?  Deze stadstuin is een tuin waar tieners heerlijk kunnen spelen.

Wil je meer inspiratie voor jouw eigen tuin? Volg ons dan op Facebook, Instagram of op Pinterest. Of mail voor meer informatie naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl