Urban jungle in moderne patiotuin

Deze intieme Amsterdamse stadstuin ligt in een dichtbebouwde woonwijk. De opdracht voor deze tuin was dan ook om een intieme plek te ontwerpen met veel privacy. De wens was veel groen en veel plek om te zitten. We maakten een Urban Jungle in een moderne patiotuin.

Urban jungle in moderne patiotuin

Kijktuin met wintergroene beplanting

De achterzijde van de woning bestaat uit een grote glazen schuifwand. We plaatsten de borders zo dat vanaf de keukenzijde veel groen en bloemen te zien zijn. Wintergroene planten vormen dan een goede basis.

tuinatelier herman vermeulen urban jungle patio

De tuineigenaren wilden graag een bestrating van oude gebakken klinkertjes. We combineerden deze met grote stoere betontegels van Schellevis in de kleur taupe. Hierdoor is niet nodig om de klinkertjes met opsluitbanden in te sluiten. Het gebogen zitbankje is gemetseld van klinkertjes en heeft een stoere houten lattenzitting.

Tuinatelier Herman vermeulen Urban jungle moderne patiotuin

Tegen de houten lattenschutting is een zitplek gemaakt op een houten vlonder met vlakke planken. De verhoogde plantenbakken geven de tuin wat meer spanning en maken het onderhoud van de tuin nog makkelijker.

Urban jungle

Voor de beplanting is gekozen voor veel verticale groeiers die niet teveel plek innemen zoals Verbena en veel zonnige en warme kleuren.  Planten die het gevoel oproepen van een Urban Jungle zijn Colocasia hyride ‘Pink China’, Musa basjoo of bananenboom en mooie wintergroene bladplanten als Fatsia japonica.

De auto moet op eigen terrein worden geparkeerd. Wintergroene, niet-woekerende bamboe (Fargesia) neemt het zicht op de auto weg.

       

 

Is jouw tuin ook een zanderige vlakte en wil je een groene weelderige tuin met weinig onderhoud en veel plek om lekker te zitten? Neem dan zeker eens contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of

06 42345438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Instagram, Facebook en Twitter

Voor een andere moderne patiotuin kijk dan eens hier.