Tuinontwerp landelijke tuin

Deze heerlijke ruime tuin aan het water ligt prachtig in het omringende polderlandschap. De eigenaren zijn echte plantenliefhebbers. Ze vroegen ons een tuinontwerp met beplantingsplan te maken voor hun landelijke tuin. De wens: een natuurlijke bloementuin met veel verschillende vaste planten, siergrassen en heel veel kleur. 

OpdrachtgeverZevenhuizen aan de plas
Datum2018
Categorie,
Trefwoorden, ,

Tuinontwerp landelijke tuin

Landelijke tuin vol bloemen

De wens was een tuinontwerp voor een landelijke tuin met een romantische, weelderige en natuurlijke sfeer. Bij voorkeur met zachte zomerpastels zoals paars, lila en roze en warme nazomertinten. Grassen zorgen voor grijs en zilveren accenten. Ook was de wens om de bestaande rozen weer een nieuwe plek te geven in het beplantingsplan.

Tuinontwerp landelijke tuin

In een tuinontwerp voor een landelijke tuin mag een romantisch klinkerpaadje natuurlijk niet ontbreken. Deze loopt van het huis naar de vlonder aan het water. Aan beide zijden liggen romantische bloemenborders die vanaf het pad zijn te onderhouden.

tuinontwerp romantische bloementuin aan het water

Op de houten vlonder is er voldoende ruimte om met groot gezelschap te kunnen eten. De grote bestaande boom is in de vlonder opgenomen.

Ook is er een fijne louncheplek gemaakt die uitkijkt over het water.

Natuurlijk mochten de kleuren ook af en toe lekker knallen, dus daar kozen we voor de combinatie paars en oranje. Door contrast toe te voegen krijgt de tuin wat meer pit en spanning.

Tuinontwerp landelijke tuin

Centraal punt in de tuin is een goot gazon, de randen zijn verzacht door siergrassen en bloemenborders.

Tuinontwerp landelijke tuin

Gemengde beplanting

De vaste planten en grassen in de borders zijn in groepen geplaatst. Vaak mixen we deze groepen met weefplanten en ‘zwervers’ zoals Knautia, voor een meer natuurlijk en verrassend effect.

Tuinontwerp landelijke tuin

Uiteraard kozen we voor planten die geschikt zijn voor deze grondsoort.

Tuinontwerp landelijke tuin

De tuin en de beplanting is steeds in delen aangelegd. Zo bleef het ondanks de ruime afmetingen van de tuin toch behapbaar.

Ben je ook een echte plantenliefhebber en wil je meer natuurlijke bloemen en kleur in je tuin? Neem dan contact met ons op.

Tuinatelier Herman & Vermeulen geeft tuinadvies, maakt tuinontwerpen en beplantingsplannen.

Ook begeleiden wij de aanleg van je tuin.

Of bel
Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438
Nog een romantische bloementuin bekijken? Klik dan eens hier.