Tuinontwerp kleurrijke stadstuin

Voor deze stadstuin was de wens: een kleurrijk tuinontwerp. Met een fijn groot terras om te kunnen eten en verschillende zitjes om nog net van de avondzon te kunnen genieten. Maar vooral: heel veel kleur!

OpdrachtgeverRotterdam
Datum2021
Categorie
Trefwoorden, , ,

tuinontwerp kleurrijke stadstuin

In dit tuinontwerp van een kleurrijke stadstuin sluit het ruime, verhoogde houten terras aan bij de keuken. Een paar treden overbruggen het hoogteverschil. Langs de schutting is een houten zitbank gemaakt met opbergruimte. Het verloop in de tuin wordt opgevangen met cortenstalen strips die speels de verschillende richtingen in de tuin accentueren.

tuinontwerp kleurrijke stadstuin

Verschillende meerstammige solitairen geven structuur aan de tuin. De Gleditsia Sunburst of valse christusdoorn geeft een fijne frisheid aan de tuin.

In het midden is een smal blijvende Prunus ‘Amanogawa’ geplaatst. De zuilvorm van deze meerstammige solitair zorgt ervoor dat je er makkelijk langs kan lopen naar de verschillende terrasjes. Naast een prachtige herfstverkleuring geeft deze Japanse sierkers in de lente lichtroze bloesem.

tuinontwerp kleurrijke stadstuin

De wens voor deze tuin was dat er verschillende zitplekjes zouden komen. Door een groen eiland in het midden te plaatsen worden de terrasjes toch van elkaar gescheiden. In deze middenborder zijn transparante grassen en zwierige planten als Verbena geplaatst. De bestaande bamboe aan de achterzijde is gebleven en houdt de inkijk van de tegenovergelegen flat tegen. De bamboe is met een stevige wortelbegrenzer en een hoge cortenband afgekaderd.

De terrasjes zijn gemaakt van verspringende Schellevistegels in de kleur taupe. Deze betonnen opsluitbanden geven een zekere stoerheid aan de tuin en de inspringende beplanting aan de randen maken het speels.

In dit tuinontwerp speelt beplanting een belangrijke rol om van deze stadstuin een kleurrijke tuin te maken. Op de foto’s zijn de planten nog klein maar ze zullen binnen no-time de tuin de gewenste kleur en uitstraling geven.

Met een paar lichtpunten in de tuin zijn de beeldbepalende solitairen aangelicht. Hierdoor is ook in het donker de tuin onderdeel van het woonhuis.

Het tijdschrift Buitenleven maakte een mooi artikel over deze tuin. Modeste Herwig interviewde ons en schreef het stuk. De prachtige foto’s werden gemaakt door Sietske de Vries. De tuin is zeer zorgvuldig en vakkundig aangelegd door hovenier Rubens tuinen

Wil je meer inspiratie? Volg ons dan op Facebook, Instagram of op Pinterest. Of mail voor meer informatie naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl

Meer voorbeelden van stadstuinen bekijken? Klik dan eens hier.