Tuin met hoogteverschil

De uitdaging in deze tuin was om het hoogteverschil van enkele meters op een mooie manier in te vullen. Daarnaast was de wens: een hockeyveld in de tuin.

OpdrachtgeverNoordwijk
DatumAanleg 2014
Categorie,
Trefwoorden, ,

tuin met hoogteverschil

Tuin met hoogteverschil

De tuin van dit prachtig gelegen huis heeft een hoogteverschil van enkele meters. In de oude situatie was het laaggelegen deel van de tuin alleen bereikbaar via een trap aan de zijkant. Daarnaast was het terras bij de keuken te smal om met een gezelschap buiten te kunnen eten. Daardoor kreeg je al gauw het gevoel dat je naar beneden kukelde.

tuin met hoogteverschil oude situatie
Oude situatie

In het nieuwe ontwerp hebben we het terras een stuk breder gemaakt. Hiervoor zijn de bestaande klinkertjes hergebruikt. De helling is nu toegankelijk door paadjes van schelpen die met elkaar zijn verbonden door trapjes. Deze treden vangen het hoogteverschil op. De schelpen en plantvakken zijn opgesloten door eikenhouten keerwandjes.

tuin met hoogteverschil en hockeyveld

De beplanting van het talud bestaat uit groepen met uitbundige zomerbloeiers zoals vrouwenmantel, kattenkruid, lavendel, dropplant en salvia. Deze combineerden we met siergrassen, passend bij de sfeer van het omringende duinlandschap.

tuin met hoogteverschil

Onderaan de helling tekenden we een vlak kunstgrasveld van 20 bij 5 meter. Zo kan de sportieve en op hoog niveau hockeyende zoon met vrienden thuis trainen. Een hockeyveld is natuurlijk ook geschikt om te voetballen, badmintonnen en voor een potje tafeltennis.

tuin met kunstgras hockeyveld

De bloemenborders zijn niet al te breed gemaakt. Dit maakt het onderhoud van de borders vanaf het pad makkelijker.

schelpenpaadjes en trapjes

Ook werd er een houten tuinhuis geplaatst. Deze doet dienst als extra werkruimte en kantoor aan huis. Verder is er nog ruimte voor een gastenverblijf. Achter het tuinhuis, uit het zicht, is er ruimte voor parkeren van auto’s.

tuinhuis tuinkantoor

Heb je ook een tuin met hoogteverschillen en wil je weten hoe je deze op een andere manier kunt gebruiken? Of wil je weten of jouw tuin geschikt is voor een trainingsveldje? Neem dan eens contact met ons op. Kijk voor meer landelijke tuinen hier.

Mail ons via tuinatelier@hermanvermeulen.nl

Je kunt ons volgen op:
Facebook, Instagram of op Pinterest.

Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438