Tuin met rustige uitstraling

Een natuurlijke stadstuin om rustig bij te komen en waar je midden in het groen straks lekker een boek kunt lezen.

OpdrachtgeverApeldoorn
Datum2019
Categorie,
Trefwoorden, , , ,

Mooie rustige achtertuin met natuurlijke uitstraling

Rustige uitstraling

De wens voor deze plek was een natuurlijke tuin met een rustige uitstraling en sfeer. Er waren wel zitjes aan de randen van de tuin, maar de tuin miste beschutting en intimiteit om ook op andere plekken in de tuin rustig een boek te kunnen lezen. Straks, als de beplanting lekker is gegroeid, kun je hier heerlijk midden in het groen zitten.

mooie materialen tuin zoals corten zorgen fijne uitstraling

Water in de tuin

Een waterschaal zorgt voor een fijn geluid en geeft de tuin de rustige sfeer en intimiteit die deze tuineigenaren zochten. De natuurlijke houtblokken zorgen voor extra zitplekken maar geven ook een beschut gevoel. Aan de zijkant van de tuin is de hemelwaterafvoer afgekoppeld. Regenwater loopt in een wadi tussen de waterminnende planten.

water in de tuin rustige uitstraling

Voor de beplanting is gekozen voor mooie natuurlijke en afwisselende planten, grassen en bloemen. Ook aan bijen, vlinders en insecten is gedacht.

salvia, euphorbia en muurbloem zijn fijne tuinplanten

Op een stoere houten bank tegen de gevel heb je overzicht over de tuin.

een zitbankje gemaakt van houten balken in de tuin

De tuin is vakkundig aangelegd door BK tuinen Apeldoorn.

Wil je meer tuinvoorbeelden zien met een rustige sfeer? Kijk dan eens bij deze romantische bloementuin.mooi natuurlijke tuin met waterloop

 

Wil je weten hoe je meer rust in je tuin brengt?

Tip1: Gebruik halfverharding zoals grind, schelpjes of bodembedekkers in je tuin. Deze hebben -in tegenstelling tot bestrating- geen richting. En dat zorgt voor ruimtelijkheid en een tuin met rustige uitstraling.

Tip2: Geef je tuinpad een natuurlijke vorm. Scherpe hoeken in paden maken je tuin onrustig.

Tip3: Misschien een cliché, maar niet minder waar: gebruik veel groen in je tuin. Groen, planten en bloemen zijn een weldaad voor een onrustig hoofd. Lekker knippen in je tuin, een beetje rommelen is de manier om je hoofd even lekker leeg te maken.

Tip4: Word je onrustig van geluiden van de buren? Een klein waterelement kan ervoor zorgen dat je je minder focust op geluiden aan de andere kant van de heg.