Natuurlijke tuin bij moderne villa

Deze tuin is ontworpen rondom een moderne villa op een landelijke plek in Rotterdam. Omdat de villa nieuw gebouwd is, was het zorgen voor privacy een belangrijke vraag van de bewoners.

natuurlijke tuin moderne villa

De bewoners wilden, als contrast bij hun nieuw gebouwde, moderne villa, juist een natuurlijke tuin. Een tuin waar je via verschillende paadjes en routes door de tuin kan struinen.

Vanuit de voortuin loop je via moderne stapstenen in het gras naar een schelpenpad. Dit is ingericht als een soort fruitlaantje. Hier loop je langs bessenstruiken en oude fruitbomen zoals een oude appel en een perenboom naar de achtertuin. Aan de zijkant is door middel van een pergola met klimplanten een beschutte zitplek gemaakt.

moderne villa landelijke natuurlijke tuin

Dichter bij het huis functioneren twee vlonders als extra woonruimte; buitenkamers. In de vlonder is een mooie Japanse esdoorn geplaatst.

natuurlijke tuin bij moderne villa

De vlonders zijn van prachtig Garapa hardhout gemaakt. Dit gladde hout heeft in tegenstelling tot het meeste hardhout een hele lichte uitstraling. Het hout is blind bevestigd zodat er geen schroefgaten zichtbaar zijn.

verhoogede moestuin bak

Aan het einde van het pad ligt bij de keuken een lange, smalle verhoogde moestuin, een schuurtje en een tweede pergola als afsluiting naar de buren.

verhoogede bakken moestuin kruiden moderne tuin

In de verhoogde moestuin is plek om eetbare bloemen, kruiden en mooie groente te zaaien. We hebben een combinatie gemaakt met vaste, overblijvende kruiden zodat de border nooit helemaal leeg raakt. De langgerekte, strakke vorm past goed bij de moderne villa, de invulling van natuurlijk ogende kruiden past weer goed bij een natuurlijke tuin.

kleurige bloemen langs het pad

We hebben gezocht naar verschillende manieren om een beschut gevoel te creĆ«ren en daarnaast een zekere luchtigheid en ruimtelijkheid te behouden. Heesters, twee pergola’s met klimplanten, hoogteverschillen en hagen en bomen geven structuur aan de tuin. In de achtertuin langs het paadje staan natuurlijk ogende siergrassen gecombineerd met vrolijke bloemen die in alle seizoenen een kleurrijk beeld geven.

moderne villa met landelijke tuin

Achterin, op een heuveltje ligt een vlonder dat dient als een tweede zitplekje onder een paar bomen, zodat de bewoners zowel in de zon als in de schaduw kunnen zitten.

De tuin is vakkundig aangelegd door hovenier Cees Baan Hofman. De beplanting hebben we zelf uitgezet en geplant.

tuinontwerp tuinatelier herman vermeulen

De woning is ontworpen door Bongers architecten.

Wil je meer weten uit welke stappen het maken van een tuinontwerp bestaat? Kijk dan eens bij onze werkwijze.