Sfeer van een intieme patio

Hoe maak je van een kale nieuwbouwtuin een intieme tuin met weelderig groen? Met stoere materialen, heldere lijnen en industrieel design. Een tuin met een minimum aan onderhoud om maximaal te genieten.

Tuinontwerp landelijke tuin

Moderne groene tuin met veel kleur

Deze patiotuin in Amsterdam Amstel laat zien dat een moderne en groene tuin ook heel intiem en beschut kan zijn. Zelfs direct na de aanleg. We hebben een voorkeur voor planten die weelderig zijn en toch heel gemakkelijk, ofwel ‘geen-gedoe-planten’. Dit zijn planten die snel groeien en een fijne sfeer geven, maar die niet bewerkelijk zijn, zoals Persicaria, Geranium Rozanne en siergrassen zoals Panicum.

moderne groene tuin

Moderne vijver

Het middendeel van de tuin bestaat uit een vijver met weelderige beplanting. Het waterelement van cortenstaal brengt levendigheid in de tuin. Een lange houten bank zorgt voor een lange lijn, samen met de leibomen aan de rand. De leibomen geven ook beschutting en gaan inkijk tegen.

moderne groene tuin

Onder de strakke donkere pergola is een loungeplek met een warme sfeer, hout, beplanting en een open haard van cortenstaal.

Groene stadstuin met modern waterelement van cortenstaal

Als onderdeel van het tuinontwerp maken we ook een beplantingsplan. Hieronder de beplanting rondom de vijver.

tuinontwerp moderne groene tuin

Privacy en beschutting

Deze moderne, groene  tuin is ingedeeld in drie delen. Behalve het  middengedeelte met veel beplanting is er een rustgedeelte bij de woning, met – op 2 m afstand van het huis – een vierkant loungeterras onder een hoge pergolaconstructie, en achter in de tuin een eetgedeelte met een grote tafel en een buitenkeuken. Er zijn dus twee verblijfsplekken, de ene onder de hoge pergola en de andere onder de dakbomen, zodat je hier beschut zit en genoeg privacy hebt. Tegen de pergola groeien een klimroos en een clematis, zodat de pergola straks groen oogt maar niet helemaal dicht is gegroeid. De dakbomen van Liquidambar geven een mooie herfstkleur, zodat deze ook in de herfst van bovenaf mooi zijn.’’

Productinfo moderne groene tuin

• Barbecue/kooktoestel: Big Green Egg
• Buitenkeuken: wwoo
• Tegels: Smartton betontegels (120 x 20 cm)

Het magazine Tuinseizoen schreef een artikel over deze tuin. Dit artikel is hier online te lezen. Hier staat een pdf van het artikel.

De tuin is vakkundig aangelegd door Antwan Tuintotaal uit Rhoon.

Heb je ook een zanderige nieuwbouwtuin en weet je niet waar je moet beginnen? Mail dan naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

De bijzondere stadswoning is ontworpen door: Hoogland | Heijmerink architecten.