Kleurrijke familietuin met veel bloemen

Een heerlijke familietuin met veel bloemen, zachte kleuren en veel ruimte om te koken, eten en te relaxen.

familietuin met kleur en bloemen

Ontwerp kleurrijke familietuin

De wens voor deze familietuin was een kleurrijke tuin met veel bloemen, zitplekjes, een plek om te eten, te koken en te relaxen.

bloemen in een kleuurijke familietuin

Voor de kleuren ging de voorkeur uit naar zachtere, niet te schreeuwerige kleuren. De bloemen selecteerden we op ton-sur-ton kleuren. Met frisse accenten in het groen en af en toe een niet te harde geeltint zoals vrouwenmantel of Alchemilla mollis.

ontwerptekening tuinontwerp kleurrijke familietuin

Het tuinontwerp zorgt ervoor dat de tuin ruimtelijk aandoet. Met lekker veel blote-voeten-gras. Een smalle bloemenborder met een paadje er achterlangs maakt dat de tuin niet in een keer te overzien is.

verhoogde bloembakken tuin

Stevige verhoogde bloembakken aan weerszijden van het terras bij het huis, geven een beschut gevoel aan het terras. Ze geven ook diepte aan de tuin. Bij de keuken is een van de bakken bestemd voor kruiden, eetbare bloemen, en klein fruit. Makkelijk; zo vanuit de plantenbak op je bord.

tuinontwerp kleuriijke familietuin

Op verschillende plekken in de tuin zorgen meerstammige solitairen voor structuur. Ze vormen een visueel aandachtspunt of markeren een zichtlijn. Ook in de winter geven de meerstammige stammen een mooi silhouet. Naast vroege lentebloeiers zoals de Prunus en Magnolia en winterbloeiers zoals Hamamelis, bloeit in de zomer deze beeldschone Cornus kousa ‘Satomi’.

oprit voortuin met groen

Op de oprit is er plaats voor twee auto’s en voldoende ruimte om met fietsen te kunnen manoeuvreren. Ook is er ruimte voor groen. Zowel in een verhoogde bak bij de voordeur als tussen de tegels.

familietuin met veel kleur en bloemen

Deze tuin in de Betuwe ligt op de kleigrond. Dat betekent dat sommige planten het bijzonder goed doen en anderen meer tijd nodig hebben om zich te settelen. De tuin is dicht beplant zodat onkruid minder kans heeft om zich te ontwikkelen.

Ben jij ook op zoek naar een kleurrijke familietuin vol met bloemen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor jouw tuin. Voor meer inspiratie: Kijk ook eens op onze Pinterestbord van deze tuin.