Familietuin met hergebruikte materialen

Je bent toe aan een nieuwe tuin maar wilt niet alle oude materialen weggooien. Wat doe je dan? In Utrecht maakten we een gezellige familietuin met hergebruikte materialen. De hele familie werkte mee aan de aanleg.

OpdrachtgeverUtrecht
DatumAanleg 2016
Categorie, ,
Trefwoorden, , ,

De wensen voor deze fijne plek in Utrecht waren een familietuin met hergebruikte materialen, kruiden, eetbaar groen, bloemen en een aantrekkelijke tuin voor insecten en vogels. Maar het moest ook een plek worden waar buren, vrienden en familie altijd kunnen aanschuiven.

tuin met halfverharding

In deze tuin is gekozen voor halfverharding, losse steentjes die regenwater doorlaten. Flachkorn is een platte kiezel. Dit is prettig lopen en het rolt niet weg. Losse plantjes in het grind zorgen ervoor dat de tuin geen stenige uitstraling krijgt.

Van de bestaande tegels bouwden we een zitmuurtje en verhoogde kruidenborders. Ook de bestaande picknicktafel kreeg weer een plek in de tuin.

Deze tuin kan met recht een familietuin worden genoemd. De hele familie hielp mee met de aanleg.

familietuin met hergebruikte materialen

Helemaal achterin de tuin, naast de schuur is nog een klein zitplekje gemaakt om eind van de middag van de laatste zonnestralen te kunnen genieten.

In een familietuin met hergebruikte materialen horen natuurlijke planten. Voor deze tuin is gekozen voor sterke en natuurlijke plantensoorten zoals Zeeuws knoopje of Astrantia, akeleien, vrouwenmantel en herfstanemonen.

situatie voor familietuin met hergebruikte materialen
situatie voor

De tuin had al een fijne beschutte sfeer. Deze sfeer wilden we in het tuinontwerp behouden. Het grasveld was in de oude situatie door de schaduw kaal geworden.

familietuin met hergebruikte materialen

Heb je ook een stadstuin en wil je een natuurlijk tuinontwerp met hergebruikte materialen? Neem dan eens contact met ons op. Kijk voor meer stadstuinen hier.

Mail ons via tuinatelier@hermanvermeulen.nl

Je kunt ons volgen op:
Facebook, Instagram of op Pinterest.

Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438