Kindvriendelijke tuin

De wens voor deze kindvriendelijke achtertuin was een meer speelse indeling, meer kleur en bloemen en vooral een tuin om lekker in te kunnen spelen.

Kindvriendelijke tuin

Een kindvriendelijke tuin hoeft helemaal niet vol met trampolines, klimbomen en ingewikkelde speeltoestellen te staan. Soms zijn kleine aanpassingen al voldoende om de tuin aantrekkelijk te maken voor je kinderen om te spelen. Tenslotte past niet in iedere tuin een trampoline en ook niet ieder kind wil in een boom klimmen en vies worden.

spelen in een kindvriendelijke tuin

In de tuin is een soort poortje gemaakt waaraan verschillende speelelementen gehangen kunnen worden. Afwisselend een schommel, ringen of een rekstok om koppeltje te duikelen. Tegen de palen van verschillende hoogtes die naast het poortje staan, klimmen klimplanten omhoog. Deze verzachten de vorm straks met groen en bloemen. Voor kinderen is een stuk gras heerlijk om op te spelen. Kleedje mee naar buiten en picknicken maar. De kliko’s staan uit het zicht achter gevlochten schermen.

kindvriendelijke tuin

Hergebruik bestrating

We gebruikten de oude bestrating van klinkertjes voor het maken van een rond zitmuurtje en voor een verhoogde plantenborder. De bestrating van het nieuwe terras en pad maakten we van stoere Schellevis betontegels. Dit scheelt veel in onderhoud. De verhoogde border en het zitmuurtje zijn zo geplaatst dat ze voorkomen dat rondvliegende ballen in de beplanting komen.

planten staan op een beschutte plek in een kindvriendelijke tuin

Kindvriendelijke beplanting

In een kindvriendelijke tuin horen vrolijke kleuren. Oranje met paars geven lekker veel contrast. Uiteraard horen giftige planten niet thuis in een tuin voor kinderen.

ontwerptekening kindvriendelijke tuin

Veel kinderen vinden het leuk om aan de gang te gaan met het zaaien van worteltjes, bloemen en tomaatjes. Een traditionele moestuin is tijdrovend en heeft vaak veel onderhoud nodig. Misschien is een kleine, makkelijke moestuin om te prutsen iets voor jullie. Een bescheiden bakje kan soms verbazingwekkend veel opbrengen.

Zijn je kinderen al wat groter? Kijk dan eens bij deze tuin voor tieners.

Hebben jij ook een stadstuin en wil je dat deze geschikt is voor de kinderen om te kunnen spelen en dat er ook ruimte overblijft voor een fijn terras om even lekker te zitten? Neem dan contact met ons op door te mailen naar: tuinatelier@hermanvermeulen.nl of bel:

06 430 18877 (Martine Herman) of

06 423 45438 (Marilene Vermeulen)