Landelijke tuin met veel bloemen

Deze landelijk gelegen tuin aan de rand van de duinen heeft een natuurlijke uitstraling met veel bloemen en kleur door het hele seizoen. Een tuin waar het hele jaar iets te beleven valt.

OpdrachtgeverBurgh Haamstede
Datum2021
Categorie,
Trefwoorden,

landelijke tuin met veel bloemen

Een landelijke tuin met veel bloemen, dat was de wens voor deze prachtig gelegen tuin aan de rand van de duinen.

landelijke natuurlijke tuin

Rondom het huis zijn ruime bloemenborders aangelegd. Zo heb je ook vanuit het huis het gevoel midden in het groen te wonen. Het ruime gazon geeft juist weer een heel ruimtelijk gevoel.

natuurlijke landelijke tuin

Ook bij de entree loop je tussen de bloeiende bloemen naar de voordeur. Dit verzacht het huis en je voelt je omringd door natuurlijke bloemen en siergrassen als je naar binnen gaat.

schellevis emtree

Het pad is gemaakt van verspringende Schellevis tegels van 100×25. De verspringende lijn geeft een pad een beetje een informeel karakter.

landelijke bloementuin

Achterin de tuin ligt een ruime vlonder voor een rustige zitplek. Doordat er in deze tuin veel gebruik is gemaakt van hoogteverschillen in de vorm van heuveltjes, heeft de tuin ondanks de ruime afmetingen op veel plekken een intiem en beschut gevoel. De houten vlonder ligt iets hoger dan de grond, goed verborgen voor voorbijgangers achter de bestaande Rododendron en een heuveltje met beplanting van enkele heesters (struiken) siergrassen en bloeiende vaste planten.

 

landelijke tuin met bloemen en kleur

Doordat de tuin regelmatig bezocht wordt door herten en reeën, hebben we de beplanting zoveel mogelijk aangepast. Het is niet helemaal te voorkomen dat herten van de planten eten, maar er is zoveel mogelijk rekening gehouden door planten te kiezen die ze minder lekker vinden.

bloementuin

Achter in de tuin is een bosdeel gemaakt, met borders die iets zijn opgehoogd met aarde. Daartussen zijn de paden bedekt met houtschors. Ook is er een schuurtje voor tuingereedschap, compostbakken en een takkenwal.

natuurlijke tuin

 

De mooie grote bomen en bestaande planten zijn op een natuurlijke manier ingepast in het beplantingsplan.

Kijk hier voor een andere landelijke, natuurlijke tuin met veel kleur en bloemen.

Wil je ook meer kleur in je tuin? Mail ons dan via tuinatelier@hermanvermeulen.nl

Of bel:

Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438

Je kunt ons ook volgen op:
Facebook, Instagram of op Pinterest.