Vrolijke groene stadstuin

In deze groene stadstuin hebben we veel wensen en functies bijeengebracht. Maar de belangrijkste wens was een tuin met een fijne sfeer met veel bloemen.

groene stadstuin

In deze groene stadstuin hebben we een ruime eetplek voor 6 personen gemaakt. Maar ook bezoek is altijd welkom; er is voldoende plek om aan te schuiven. Door de eettafel onder een pergola te plaatsen is het een hele beschutte plek geworden.

groene stadstuin met pergola en zonnedoek

De pergola maakt het mogelijk om met groen de hoogte in te gaan. Een weelderige blauwe regen klimt omhoog over de pergola. Dit geeft een heel groen gevoel. Op hete, zonnige dagen zorgen uv bestendige zonnedoeken voor extra schaduw op het terras.

Ondanks dat de tuin niet heel groot is, is er voldoende speelplek voor de kinderen. Via een sluippad van stapstenen tussen weelderige beplanting door, kom je bij een fijne schommelplek. Daarnaast is er nog een plek voor een niet te grote trampoline gemaakt.

groene stadstuin met schommel

De zitmuurtjes doen dienst als extra zitplek maar ook als tafel of werkblad om planten te verpotten en andere dingen te doen. In de border tussen de muurtjes staan mooie planten zoals de Judasboom of Cersis die heel geschikt is voor een tuin van deze oppervlakte. Deze meerstammige solitair heeft naast een hele bijzondere bloei ook een prachtige bladkleur.

groene stadstuin

Achter de verhoogde zitmuurtjes is er nog een tweede zitplekje gemaakt. Het hoefde geen complete loungeplek te worden, gewoon een plekje om samen rustig even een kop koffie te drinken.

groene stadstuin

De wens was veel mooie planten en bloemen zodat de tuin naast alle functies een groene uitstraling krijgt, het liefst met een mooie boom. Een halfstam fruitboom neemt weinig plek in en naast lieve bloesem in de lente levert het vrolijke rode appels in de herfst op.

Ook een mooie leiboom zoals deze cordon gevormde peer neemt weinig plek in. Fruitbomen geven een fijne sfeer en kinderen vinden het plukken van eigen fruit uit de tuin extra bijzonder.

Wil je ook een stadstuin met een groene uitstraling en wil je weten of er ruimte is voor al je wensen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor jouw tuin.

Lees ook ons blog, of volg ons op Instagram, Facebook en Twitter