Verborgen rozentuin

Een hoekje van de tuin helemaal van en voor jou. Waarom niet? Kies de mooiste planten en kleuren die bij je passen. Een klein kasje maakt de plek helemaal af. Een groene omheinig zorgt ervoor dat je even helemaal kunt verdwijnen.

OpdrachtgeverMiddelburg
DatumAanleg april 2021
Categorie
Trefwoorden, , ,

Bij rozen denk je misschien aan Engeland, aan een keurig onderhouden klassieke tuin. Maar rozen kunnen ook kleurrijk, vrolijk, natuurlijk en een beetje anders zijn. In deze verborgen rozentuin met een formele vakkenindeling mochten de rozen juist speels en rommelig zijn.

rommelige rozentuin

Deze tuin ligt op de Zeeuwse klei, een goede basis voor rozen. De rozen stonden verspreid over de tuin. We hebben de bestaande rozen verzameld en bij elkaar gezet. Van de mooiste soorten hebben we bijgekocht zodat er nu drie van dezelfde rozen in een groep staan.

kleurrijke rozen

Per roos hebben we gekeken welke vaste planten qua kleur het mooist zouden passen. Een aantal rozen aan de randen hebben als gezelschap een bijpassende Achillea gekregen, van ceriserood tot zwavelgeel.

rozen in de tuin

In het midden geven hogere Phloxen extra kleur tussen de rozen. Subtiel is anders, maar vrolijk is het wel.

verborgen rozentuin

Naast snoeien en wat mest begin maart is het regelmatig verwijderen van de uitgebloeide bloemen gedurende de bloeitijd een manier om extra lang te genieten van de rozen. In Engeland noemen ze dit deadheading. Doe je dit regelmatig dan stimuleer je de roos om weer nieuwe knoppen aan te maken. Zo kun je tot laat in het najaar nog genieten van de rozen.

verborgen rozentuin

Deze rozentuin ligt verborgen achter een haag en is niet meteen zichtbaar vanuit het huis. Het fijne daarvan is dat het echt een intieme en verscholen plek is. Je kunt je hier heerlijk terugtrekken en even ongestoord je eigen gang gaan.

verborgen rozentuin

Een fijne aanvulling voor deze plek is het kasje. Een kas met een klein terrasje ervoor is een prima plek om lekker te kunnen aanrommelen. Hier staat ook een vaas om omgewaaide of overhangende bloemen in te zetten. De vuurkorf zorgt ervoor dat de vaas niet kan omvallen.

verborgen rozentuin

Ben jij ook op zoek naar meer vrolijkheid en kleur in je tuin?  En wil je misschien ook een verborgen rozentuin? Informeer dan eens naar de mogelijkheden. Voor meer inspiratie: Kijk ook eens naar natuurlijke tuinontwerpen op een van onze Pinterestborden.