Tuinontwerp gezamenlijke tuin

Voor dit woonproject van 36 nieuwbouwwoningen hebben we een besloten binnentuin ontworpen in opdracht van woningcorporatie Woonbron. We kozen voor heldere vormen, een duidelijke structuur en stoere materialen en combineerden dit met weelderige en afwisselende beplanting.

OpdrachtgeverDordrecht
Datum2018
Categorie,
Trefwoorden, ,

tuinontwerp gezamenlijke tuin bewoners binnentuin gemeenschappelijke tuin

Tuinontwerp gezamenlijke tuin

In dit tuinontwerp van een gezamenlijke tuin kunnen bewoners een rondje door de tuin lopen. Zo ontdek je op je route verschillende borders met bloemen. Ook is er een fruitlaantje met perenbomen, noten en bessen. Zitmuurtjes langs de verhoogde borders zorgen voor informele zitplekjes in de tuin. Daarnaast is er een centrale plek onder de dakbomen. Hier kunnen bewoners samenkomen voor bijvoorbeeld een etentje of een feestje. De dakbomen zorgen ook voor wat verkoeling op een hete, zonnige dag.

gezamnlijke besloten binnentuin bewoners

Heldere structuur, weelderige beplanting

Stoere vormen en moderne materialen combineerden we met hele weelderige beplanting. Het groen bestaat uit verschillende bomen, siergrassen en kleurige vaste planten. Tot laat in de herfst zijn er bloeiende planten en grassen in de tuin.

tuinontwerp tuin bewoners gezamenlijk

Fruitlaantje

Op het fruitlaantje staan verschillende bessenstruiken en een aantal sierpeertjes zorgt in de herfst voor veel kleur. Juist door de heldere structuur en stevige vormen kan de beplanting heel los en afwisselend zijn, zonder dat de tuin rommelig oogt.

binnentuin bewoners gemeenschappelijke tuin

Hoogteverschillen geven spanning en afwisselingen aan de tuin. Een hellingbaan zorgt ervoor dat ook minder mobiele mensen van de tuin kunnen genieten. Tussen de vaste planten en grassen geven meerstammige solitairen wat afwisseling in hoogte.

gezamnlijke bewonerstuin dordrecht binnentuin

In de tuin moet er natuurlijk het hele jaar door wat te beleven zijn. Naast bloemen die kleur geven hebben we daarom ook aandacht geschonken aan planten met verschillende bladkleuren en bladvormen.

tuinontwerp gezamenlijke tuin

De tuin moet natuurlijk niet alleen aantrekkelijk zijn voor bewoners. Bij de keuze voor de beplanting is ook gedacht aan vlinders en vogels. Zo wint de tuin aan levendigheid.

tuinontwerp gezamenlijke tuin

In 2018 is deze bewonerstuin vakkundig aangelegd door Weverling Groenproviders.

Wil je een gezamenlijke bewonerstuin zien? Met een heel andere, meer informele sfeer? Kijk dan eens hier.

Ben jij ook op zoek naar een tuinontwerp of advies voor een gezamenlijke bewonerstuin? Een tuin die overzichtelijk is in onderhoud. En die stoere lijnen combineert met natuurlijke beplanting? Neem dan contact met ons op door te mailen naar: 

of bel:
06 430 18877 (Martine Herman) of
06 423 45438 (Marilene Vermeulen)