Schaduwtuin met kleur

Een schaduwtuin hoeft niet kleurloos of saai te zijn. Juist met gekleurde bladplanten, mos en varens kun je een sfeervolle tuin maken.

OpdrachtgeverSchoonhoven
DatumAanleg 2021
Categorie
Trefwoorden, , ,

De wens voor deze schaduwtuin was een mooie rustige sfeer gecombineerd met kleur. Kleur van bloemen maar ook verschillende bladkleuren en bodembedekkers.

schaduwtuin met kleur

De bestaande tegels uit de tuin zijn hergebruikt in een gestapeld zitmuurtje. Achter het stapelmuurtje loopt een informeel paadje. Zo kun je een leuke route lopen door de tuin.

schaduwtuin met kleur

Tussen de stapstenen zijn bodembedekkers geplaatst. Dit zorgt voor een pad zonder dat er teveel verharding in de tuin komt. De tuin krijgt daardoor een meer natuurlijke uitstraling.

mos pad

De mooie bestaande bomen zijn gebleven. Voor de beplanting is gekozen voor bosplanten, varens en mos die de intieme sfeer van de tuin versterken.

Naast de vele tinten groen zorgen het zonnige geel van de Rudbeckia en het rode Japanse bloedgras (Imperata) voor lekker veel dynamiek.

schaduwtuin met kleur

tuinontwerp schaduwtuin

Heb jij ook een schaduwtuin en wil je meer vrolijkheid en kleur in je tuin?   Informeer dan eens naar de mogelijkheden. Voor meer inspiratie: Kijk ook eens op een van onze Pinterestborden.