Landelijke tuin in Zeeland

Deze landelijke tuin in het Zeeuwse dorp Ritthem is aangelegd op een groot, winderig weiland. Nu is het een landelijke en natuurlijke bloementuin met siergrassen.

landelijke natuurlijke tuin

In het Zeeuwse dorp Ritthem hebben we een ontwerp gemaakt voor een landelijke tuin met veel bloemen en siergrassen. Toen we er kwamen was er aan de achterkant van het huis alleen een heel groot, winderig weiland, een kale grasvlakte, verder nog niets. Door de inzet en energie van de eigenaren is er nu niet alleen een prachtige tuin, maar hebben ze ook een B&B in de voormalige paardenstal gemaakt.

landelijke tuin

Vanaf het terras van de B&B kijk je uit op de tuin, de grazende paardjes en het dijkje. Via een oud hekje kom je in de pluktuin met slingerende paadjes tussen de bloemen. Het tuinhuisje is een fijne plek om zaden te verzamelen en boeketten te maken.

grote landelijke tuin tuinatelier herman vermeulen

Door de sterke zeewind is het nodig om voor sterke planten te kiezen en voor voldoende beschutting te zorgen. Om de tuin heen is een klassieke Zeeuwse haag aangeplant. Naast een grote moestuin, een kas en fruitbomen is er ook een omsloten plek voor zwanen en sierfazanten.

Een groot project als dit is natuurlijk niet in een keer te realiseren, zeker niet als je de aanleg zelf wilt doen. De wens was om de tuin in fasen te kunnen aanleggen. Een goed ontwerp helpt dan om structuur en overzicht te te behouden.

 

Reactie van de eigenaren: “Zonder de mooi uitgewerkte plannen van Tuinatelier Herman & Vermeulen was dit niet gelukt. Martine en Marilene hebben een prachtig ontwerp gemaakt. Het tuinplan is zo opgebouwd dat je steeds met een stuk aan de slag kunt. Terwijl de tuin toch een geheel blijft. Zo kun je heerlijk door te tuin lopen en je steeds laten verrassen”.

gevlochten compostbakken landelijke tuin

Is jouw tuin ook een kale vlakte en droom je van een pluktuin vol met kleurige bloemen? Neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl.

Of bel 06 42345438 (Marilene) of 06 43018877 (Martine). Wie weet kunnen we met een advies, een beplatingsplan of een tuinontwerp iets voor je betekenen. Kijk voor meer landelijke tuinen hier.

Mail ons via tuinatelier@hermanvermeulen.nl

Je kunt ons volgen op:
Facebook, Instagram of op Pinterest.

Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438