Natuurlijke bloementuin aan het water

Deze heerlijke ruime tuin aan het water ligt prachtig in het omringende polderlandschap. De eigenaren zijn echte plantenliefhebbers. Ze vroegen ons een tuinontwerp met beplantingsplan te maken voor hun bestaande tuin. De wens: een natuurlijke bloementuin met veel verschillende vaste planten, siergrassen en heel veel kleur. 

ClientZevenhuizen aan de plas
Date2018
Category,
Tags, ,

tuinontwerp romantische bloementuin water

Natuurlijke en romantische  bloementuin

De vraag was om de tuin een romantische, weelderige en natuurlijke sfeer mee te geven. Bij voorkeur met zachte zomerpastels zoals paars, lila en roze en warme nazomertinten. Grassen zorgen voor grijs en zilveren accenten. Ook was de wens om de bestaande rozen weer een nieuwe plek te geven in het beplantingsplan.

romantische bloementuin met klinkerpad

Vanaf het huis loopt een romantisch klinkerpaadje naar de vlonder aan het water, aan beide zijden liggen bloemenborders die vanaf het pad zijn te onderhouden.

tuinontwerp romantische bloementuin aan het water

Op de houten vlonder is er voldoende ruimte om met groot gezelschap te kunnen eten. De grote bestaande boom is in de vlonder opgenomen.

Ook is er een fijne louncheplek gemaakt die uitkijkt over het water.

Natuurlijk mochten de kleuren ook af en toe lekker knallen, dus daar kozen we voor de combinatie paars en oranje. Door contrast toe te voegen krijgt de tuin wat meer pit en spanning.

Centraal punt in de tuin is een goot gazon, de randen zijn verzacht door siergrassen en bloemenborders.

Gemengde beplanting

De vaste planten en grassen in de borders zijn in groepen geplaatst. Vaak mixen we deze groepen met weefplanten en ‘zwervers’ zoals Knautia, voor een meer natuurlijk en verrassend effect.

Uiteraard kozen we voor planten die geschikt zijn voor deze grondsoort.

De tuin en de beplanting is steeds in delen aangelegd. Zo bleef het ondanks de ruime afmetingen van de tuin toch behapbaar.

Ben je ook een echte plantenliefhebber en wil je meer natuurlijke bloemen en kleur in je tuin? Neem dan contact met ons op.

Tuinatelier Herman & Vermeulen geeft tuinadvies, maakt tuinontwerpen en beplantingsplannen.

Ook begeleiden wij de aanleg van je tuin.

Of bel
Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438
Nog een romantische bloementuin bekijken? Klik dan eens hier.
Kijk hieronder voor meer projecten